maandag 16 februari 2009

Zwitserland, Zinal 2



Zinal is zeer bekend bij alpinisten. Het is een ideale uitvalsbasis voor zwaardere bergtochten of meerdaagse expedities. In de nabijheid van Zinal bevinden zich ondermeer de Weisshorn, Dent Blanche, Zinalrothorn en Besso. Vanuit het naburig gelegen Chandolin kan je ook naar de Bella Tolla en Rothorn. Deze toppen waren onze gezinsambities in 2008. Tot onze eigen verbazing troffen we er nog verrassend veel sneeuw aan.



Zwitserland, Zinal


Naast mijn uitgesproken voorkeur voor woestijngebieden, vertoef ik ook graag in de bergen. Het is een omgeving waar je een combinatie van stilte, rust en fysieke inspanning kan koppelen aan het maken van mooie beelden. Tijdens de zomer 2008 vertoefden we met ons gezin in Zinal. Een zwitsers bergdorpje met een 200 inwoners. Het is gelegen op 1678 meter hoogte aan het einde van de Val d'Anniviers.

Op een van onze tochten maakte ik bovenstaand beeld.

donderdag 5 februari 2009

Namibia, Etosha



Naast het Namib Naukluft National Park telt Namibia ook het Etosha National Park. Het is een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika. Etosha bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door droog bushveld. Kenmerkend voor Etosha zijn de grote hoeveelheden wild die men kan 'spotten', olifanten, leeuwen, zebra's,... Ik maakte er bovenstaand beeld.

dinsdag 3 februari 2009

Namibia, deadvlei


Nog een beeld van dead vlei gelegen in het Namib Naukluft National Park.

In deze uitgedroogde zoutpan staan tientallen versteende bomen, omringd door 300m hoge zandduinen. Naar schatting zijn deze bomen tussen 500 en 900 jaar oud.